Knipperlicht Helpt MAF

Elk jaar houdt jeugdvereniging 'Het Knipperlicht' een actie om geld in te zamelen voor een goed doel.

Dit jaar zet JV het Knipperlicht zich op vrijdag 26 en zaterdag 27 mei in voor de stichting Mission Aviation Fellowship (MAF). De MAF zet zich in om ontwikkelingshulp, noodhulp en medische hulp te bieden in de meest afgelegen en armste gebieden. Het is hun missie om ook het Evangelie naar de moeilijkst bereikbare gebieden te brengen. MAF Nederland werkt hard om deze doelen te bereiken. Dit gaat natuurlijk niet van zelf en daarom heeft de MAF onze hulp nodig.

Om geld in te zamelen voor de MAF zullen er 4 van onze leden 24 uur lang gaan paalzitten. Daarnaast zijn er op vrijdag 26 mei en zaterdag 27 mei verschillende activiteiten te doen op het kerkplein bij de Grote Kerk in Scherpenzeel. Met deze actie hopen wij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor deze mooie stichting!

Mission Aviation Fellowship (MAF)

Mission Aviation Fellowship (MAF) is een non-profit vliegtuigmaatschappij met als doel om iedereen waar hulp, goederen en het Evangelie moeilijk verkrijgbaar zijn te helpen. Dit doet MAF door de lucht, over wegen en over het water. MAF vliegt voor meer dan 2.000 kerken en (hulp)organisaties met 120 MAF-vliegtuigen wereldwijd. Waarom kiezen zij voor MAF?

  • Betrouwbaar: Mensen rekenen op MAF bij een ramp, epidemie of medische noodsituatie. Elk mensenleven telt!
  • Haalbaar: Vaak zijn de wegen slecht en in de regentijd onbegaanbaar.
  • Afstand: Dorpen liggen ver uit elkaar of er zijn geen wegen vanwege bergen of oerwoud.
  • Tijd: 45 minuten vliegen bespaart een autorit van 9 uur. Er is geen extra tijd nodig om uit te rusten van de reis.
  • Veiligheid: De kans op aanvallen of roofovervallen maakt het vervoer via de weg risicovol.

Lees hier meer informatie over deze stichting - www.maf.nl

Dagplanning

18:00-18:30 Start

We beginnen de actie door de vier leden de steiger op te laten. Zij zullen daar de komende 24 uur gaan doorbrengen.

19:00-19:45 Koffie, thee en fris

Er staat warme koffie en thee voor u klaar, dus kom gezellig even een bakje doen. Zo kunnen jullie de leden ook direct even aanmoedigen, want er staat hun een zware nacht te wachten.

19:45-22:00 Pubquiz

’s Avonds staat er een super leuke pubquiz op het programma. Iedereen vanaf 16 jaar is welkom om mee te doen. Er zijn hele leuke prijzen te winnen, dus doe vooral gezellig mee!

22:00-23:00 Kampvuur met wat lekkers

Na de pubquiz kan je lekker blijven hangen bij het kampvuur. Dus kom vooral nog even een worstje warmen of een marshmallow eten.

23:00-6:00 De zware nacht

De leden zullen waarschijnlijk niet zoveel kunnen slapen dus het zal wel een zware nacht worden. Kom ’s nachts gerust even langs om ze aan te moedigen, want dat zullen ze waarderen :)

08:30-10:00 Gemeente-ontbijt

Net als voorgaande jaren is er weer een lekker ontbijt voor iedereen.

10:00-11:00 Bingo voor Jong & Oud

Tijdens de bingo zullen er verschillende prijsjes te winnen zijn. Deze prijsjes zijn voor jong en oud dus doe vooral een rondje mee, iedereen is welkom!

10:00-16:00 Auto’s wassen

Tegen een mooie prijs ziet je auto er weer spik en span uit, zowel binnen als buiten.

10.00-18.30 Koffie, thee, en fris

Gedurende de dag zal er koffie, thee en fris met wat lekkers zijn. Dus kom gerust even een bakje doen terwijl je auto gewassen wordt.

17:30-18:30 Hamburgers bakken

Rond etenstijd zal er een kraam staan waar hamburgers gebakken worden. Dus kom vooral even langs om een lekker broodje mee te eten.

18:00 Ontknoping

We tellen samen af naar het einde van de actie.

18:05-18:30 Trekking verloting

Gedurende de hele actie zullen er lootjes verkocht worden. Aan het einde van de dag zal de trekking plaatsvinden. Er zijn onder andere prijzen van verschillende ondernemers uit Scherpenzeel. Voor iedereen zit er wat leuks bij, dus kom gerust even langs om een paar lootjes te kopen :)

Doneer hier:

Scan de QR-code om te doneren voor Knipperlicht helpt MAF 2023. Gebruik de Camera App op je telefoon.

Of klik hier

Sponsoren

Deze actie wordt o.a. mede mogelijk gemaakt door:

Opgehaald bedrag

Tijdens de actie hebben wij het mooie bedrag van €6.058,05 mogen ophalen voor MAF. We willen iedereen bedanken voor zijn/haar bijdrage en in het bijzonder onze sponsoren.

Opgehaald bedrag Knipperlicht helpt MAF 2023 met Jan, Alicia, Jitse en Nathan