Knipperlicht Helpt stichting IJM

Elk jaar houdt jeugdvereniging 'Het Knipperlicht' een actie om geld in te zamelen voor een goed doel.

Dit jaar zet JV het Knipperlicht zich op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei in voor de stichting International Justice Mission (IJM). Deze stichting zet zich in om mensen in armoede te beschermen tegen uitbuiting, geweld, mensenhandel en slavernij, wat tegenwoordig helaas nog heel veel voorkomt.

Om geld in te zamelen voor deze stichting laten 4 leden van onze jeugdvereniging zich sponsoren om vrijdagavond vanaf 18:00 24 uur opgesloten, vastgeketend en zonder eten te zitten.

Daarnaast zijn er op zaterdag 21 mei verschillende activiteiten te doen op het kerkplein bij de Grote Kerk in Scherpenzeel. Met deze actie hopen wij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor deze mooie stichting!

Stichting International Justice Mission (IJM)

Elke dag worden talloze mensen verkocht als slaaf. Slaafeigenaren maken enorme winst door deze slachtoffers uit te buiten. International Justice Mission is een wereldwijde organisatie die een plan heeft om slavernij wereldwijd uit te roeien:

  1. Mensen uit slavernij bevrijden
  2. Slaveneigenaren de gevangenis in
  3. Slavenhandel voorgoed beëindigen

Voor meer informatie over deze stichting - www.ijmnl.org

Dagplanning

18:00 - 18:30 Start

We beginnen de actie door het opsluiten van de vier leden. Zij zullen de komende 24 uur opgesloten en aan elkaar vastgebonden zitten zonder eten.

19:00 - 22:00 Koffie, thee en fris

Er staat warme koffie en thee voor u klaar, dus kom gezellig even een bakje doen. Zo kunnen jullie de leden ook direct even aanmoedigen, want er staat hun een zware nacht te wachten.

23:00 - 6:00 De zware nacht

De leden zullen waarschijnlijk niet zoveel kunnen slapen dus het zal wel een zware nacht worden. Kom ’s nachts gerust even langs om ze aan te moedigen, want dat zullen ze waarderen 🙂

8:30 - 10:00 Gemeente-ontbijt

Net als voorgaande jaren is er weer een lekker ontbijt voor iedereen.

10:00 - 11:00 Bingo voor Jong & Oud

Tijdens de bingo zullen er verschillende prijsjes te winnen zijn. Deze prijsjes zijn voor jong en oud dus doe vooral een rondje mee 🙂 Iedereen is welkom!

11:15 - 12:00 Sportles

Het is goed om de dag eens lekker te beginnen met bewegen. Gerdine zal een complete sportles verzorgen voor beginnende, maar ook wat meer gevorderde sporters. Jong of wat ouder? Iedereen is welkom! _Deze activiteit wordt verzorgd door Reboot Sportcoaching._

10:00 - 16:00 Auto's wassen

Tegen een mooie prijs ziet je auto er weer spik en span uit, zowel binnen als buiten.

11:00 - 16:00 Kinderspeelparadijs

Ook voor de kinderen hebben wij wat leuks in petto. Er zal namelijk een kinderspeelparadijs zijn waar je gezellig samen met je vrienden en vriendinnen kan gaan spelen. Op de dag kan je een kinderkaart kopen en hiermee kan je verschillende leuke dingen doen zoals: je laten schminken, limonade halen, een lekker patatje eten en... er zal ook een hele grote ballenbak zijn waarin iedereen lekker kan spelen! :) Dus kom gerust even langs, want de kinderen zullen zich hoe dan ook vermaken.

10:00 - 18:30 Koffie, thee en fris

Gedurende de dag zal er koffie, thee en fris met wat lekkers zijn. Dus kom gerust even een bakje doen terwijl je auto gewassen wordt.

17:00 - 18:30 Hamburgers bakken

Rond etenstijd zal er een kraam staan waar hamburgers gebakken worden. Dus kom vooral even langs om een lekker broodje mee te eten.

18:00 Ontknoping

We tellen samen af naar de vrijlating van onze leden

18:10 - 18:30 Trekking verloting

Gedurende de hele actie zullen er lootjes verkocht worden. Aan het einde van de dag zal de trekking plaatsvinden. Er zijn onder andere prijzen van verschillende ondernemers uit Scherpenzeel. Voor iedereen zit er wat leuks bij, dus kom gerust even langs om een paar lootjes te kopen :)